Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010 Tél (Közeleg a KARI!)

 Kép

 

cimg1525.jpgHamar elszállt a nyár. Az ősz meg a szép sárga levelek, amik ilyenkor az ovi udvarát is elszokták lepni úgy elmúltak,

 

 hogy észre sem vettük. Jött a csúnya hideg. Folyton köhögtem, Dodóka majdnem kórházba is került karácsony előtt pár nappal mert tüdőgyulladása volt. Szerencsére megúszta, mert okos volt és szedte a gyógyszereket, meg odafigyelt a papucs húzásra. 

cimg1522.jpg

No azért nem csak betegségből álltunk ki ám. Közelgett a télapó meg a karácsony. Ilyenkor nagyon szeretünk Anyucival meg Apucival sétálni a városban, meg az Árkádban. Minden olyan szépen fel van díszitve. Az Árkádban valóságos meseországot szoktak építeni, ajándékgyárral meg igazi Mikulással. Apuciék minden évben elszoktam minket vinni oda és sétálunk egy jó nagyot. Egyszer mikor Anyuci és Apuci elment karácsonyra bevásárloni képzeljétek csak, hogy kivel találkozott a boltban, a Télapó bácsival. Nem tudom mert nem voltam ott, hogy miről is beszélgettek, de nagyon ügyes lehetett a Dodóka mert elintézte, hogy hozzánk is eljöjjön egy este. Jújj, az nagyon érdekes volt. Este sötét volt már. Éppen lefeküdni készültünk. Apuci még dolgozott. Egyszer csak kopogtattak az ajtón. Anyuci kinyitotta, és ő állt ott az ajtóban, a Télapó

cimg1553.jpg

 bácsi.Nagyon öreg volt ám, hosszú fehér szakállal. Gyönyörű szép botjavolt neki. Egy kristálygömb volt a tetején és szállt benne a hó. Azt mesélte, hogy ilyenkor karácsony előtt amikor hosszú útra kél és sokáig nem megy haza az északi sarkra, akkor csak belenéz ebbe akristálygömbbe és látja, hogy mi is történik otthon. Nagyon muris,nem? Nekem is kell egy ilyen. Mindig leskelődhetnék az oviból, hogy Anyuci éppen mit is csinál otthon. Vagy ilyenkor ünnepek előtt megleshetném, hogy hogyan teszi bele a Télapó a sok ajándékot a csizmácskánkba. Na mindegy, szóval nagyon izgalmas este volt, sok-sok ajándékkal.

sp_a0333.jpg

Észre sem vettem és már itt is volt a karácsony. Azért arról se feledkezzünk meg, hogy már volt egy kicsi élet jelen volt az életünkbe, helyesebben Anyuci pocójában. Ez volt az utolsó telecskénk és karink 4-esben. A karácsonyunk is nagyon szép volt ám. Apuci is otthon volt végre pedig féltünk, hogy mivel új volt még a pécsi munkahelye, majd keveset fogjuk látni. Szép nagy karácsonyfánk volt. Mányoki mamáék megint eljöttek szent este és együtt ünnepeltünk. Kati mamához és Gyuri papáékhoz mindig a másik napján látogatunk. Egyszóval sok szép dolgot hozott a télapó idén karácsonykor is.